Behandeling angst tandarts | NoordAs Amsterdam Noord | Rustige bekwame tandarts.

Behandelingen tandarts

Behandelingen tandarts

Een goede mondhygiëne is essentieel voor een mooi en gezond gebit. Door middel van een goede mondhygiëne kunt u veel tandheelkundige problemen voorkomen. Tezamen met de (half)jaarlijkse controle met de nodige röntgenbeelden én een adequate gebitsreiniging bieden de beste prognose voor uw gebit en daarmee ook voor uw algehele gezondheid.

Om de beste zorg te kunnen garanderen, dragen wij kwaliteit hoog in het vaandel. Wij maken gebruik van de nieuwste technologie en hoogwaardige materialen. Zowel de preventieve als de restauratieve behandeling wordt bij jongeren tot 18 jaar vanuit de basisverzekering vergoed en staat los van de eigen risico.

 

 

Tot de leeftijd van 18 jaar is een halfjaarlijkse controle en andere mondzorg volledig vergoed!

 

 


Bij de tandartsen van NoordAs kunt u met het hele gezin terecht voor de volgende behandelingen:


 

Preventieve tandheelkunde

Preventie levert het beste resultaat, namelijk een gaaf gebit. Een (half)jaarlijkse controle met de nodige röntgenfoto’s dragen hiertoe bij. Voor het dagelijkse onderhoud van uw gebit bent u echter zelf verantwoordelijk. Wij adviseren u graag omtrent uw mondhygiëne en poetsgewoontes. Hiernaast ontvangt u een periodieke gebitsreiniging wanneer dit nodig is.

 

Esthetische tandheelkunde

Het verfraaien van uw gebit kan op vele manieren. De vorm, stand en kleur van uw tanden kunnen aangepast worden indien u dit wenst. Wanneer facings ontoereikend zijn, kunnen wij samen met u kijken naar de beschikbare opties. Thuis of in de praktijk bleken behoort ook tot de mogelijkheden. Een mooi gebit geeft immers zelfvertrouwen en uitstraling!

 

Conserverende tandheelkunde

Bij tandbederf of breuk wordt de tand hersteld met een wit vullingsmateriaal. Door lekkage, een storende esthetiek of een breuk dienen witte en grijze vullingen soms te worden vervangen. Een stiftopbouw, het spalken van tanden, de behandeling van traumata,… behoren ook tot de conserverende tak.

 

Kindertandheelkunde

Het is raadzaam om vanaf het eerste tandje uw kind kennis te laten maken met de tandarts. Bij NoordAs werken wij volgens de richtlijnen Mondzorg voor Jeugdigen en volgens de methode Gewoon Gaaf. Dit houdt in dat er vanaf jonge leeftijd maatwerk wordt geleverd. Wanneer de situatie het nodig acht, wordt er ook bij kinderen röntgenfoto’s gemaakt. Bij uitgebreide cariës en erg jonge/moeilijke hanteerbare kinderen kan het nodig zijn om de behandeling uit te voeren onder volledige narcose. Uw kind wordt krijgt in dat geval een verwijzing naar een kindertandheelkundig centrum.

 

Endodontologie

Wanneer door tandbederf of een breuk de tandzenuw beschadigd is, wordt er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd. In onze praktijk wordt het tand of kies afgezonderd met een rubberdam. Deze behandelingen zijn doorgaans complex en arbeidsintensief, waardoor de behandeltijd kan oplopen tot 2 uur óf meerdere zittingen.

 

Kroon- en brugwerk

Bij tandverlies en uitgebreide vullingen kan kroon- en brugwerk een zeer fraai en functioneel resultaat bieden. Wij werken hiervoor samen met een gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium. Een laagdrempelige oplossing om uw tandenboog aan te vullen kan u vinden in conventionele volledige of gedeeltelijke uitneembare (frame-)prothesen. Dit is een kunststof plaat(je), eventueel aangevuld met metalen onderdelen.

 

Implantaten

Om problemen met uw implantaat en het omringende tandvlees te voorkomen, is het noodzakelijk dat uw mond regelmatig wordt onderzocht door de tandarts of mondhygiënist. Bij de controle wordt er gelet op: